DAÜ Uluslararası Okulu'nun Açılış Töreni Yapıldı

DAÜ Uluslararası Okulu
Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2015, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Tanıtım İşleri'nden Sorumlu Rektör Yardımcılığı tarafından organize edilen ve dünyanın birçok farklı ülkesinden öğrencilerin katılarak eğitim aldığı Uluslararası Yaz Okulu devam ediyor. 9 Temmuz 2015, Perşembe günü saat 20:00'de, DAÜ Deniz Tesisleri'nde gerçekleştirilen açılış töreni ile Uluslararası Yaz Okulu resmi açılışı gerçekleşti. Yaz Okulu kapsamında katılımcılara 2 haftadan 2 aya kadar farklı zaman dilimlerinde çeşitli alanlarda dersler verilecek. DAÜ her yaz dönemi farklı ülkelerden ve yaş gruplarından yüzlerce öğrenciye Yaz Okulu'nda ev sahipliği yapıyor. DAÜ Uluslararası Yaz Okulu yaz dönemlerinde farklı ülkelerden gelen 12 yaş üstü kişilere kısa dönem akademik programlar sunuyor.

DAÜ Deniz Tesisleri'nde gerçekleşen Uluslararası Yaz Okulu'nun açılış törenine Uluslararası Yaz Okulu'nun gerçekleşmesine katkı koyan Türk Hava Yolları (THY) KKTC ve Kuzey Kıbrıs Turkcell'den yetkililer de katıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Uluslararası Yaz Okulu ve Kısa Dönemli Staj Programları Projesi Koordinatörü Ulaş Gökçe, Uluslararası Yaz Okulu'nun DAÜ, Gazimağusa ve KKTC'nin tanıtımı için çok önemli olduğunu ifade etti. Uluslararası Yaz Okulu'nun çeşitli ülkelerden yüzlerce öğrenciyi ağırladığını dile getiren Gökçe, eğitim, eğlence ve ülkemizi tanıtma hedefinde olduklarını kaydetti. Gökçe ayrıca THY ve KKTCELL'e katkıların dolayı teşekkür etti. KKTCELL Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, ülkenin en iyi eğitim kurumu olan DAÜ ile işbirliği gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını dile getirerek, kaliteli eğitimin yanında Genç Turkcel ile keyifli bir zaman geçirmelerini arzuladığını ifade etti. THY KKTC Müdürü Ömer Uzun ise ada turizmine ve eğitime katkı koyacaklarını dile getirerek, "hizmet ve desteklerle her zaman yardımcı olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Uzun, eğitimin yanı sıra güzel bir tatil yapmalarını ve KKTC'den mutlu bir şekilde ayrılmaları dileğinde bulundu. Uzun'un ardından konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam da THY ve KKTCELL'e katkılarından dolayı teşekkür ederek, konuk öğrencilere DAÜ ve KKTC'den çok güzel hatıralarla ayrılmalarını ve bu anıları unutmamalarını temenni etti.

Gecede DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinin performans gösterisi yanı sıra farklı öğrenci gruplarının müzik performansları ve folklör gösterisi de yer aldı. Ayrıca açılış törenine DAÜ VYK üyeleri, Rektör Yardımcıları, dekanlar ve öğretim üyelerinden de yoğun bir katılım oldu.