Skip Navigation LinksHakkımızda-DAU-UYO

DAÜ UYO Hakkımızda

1979 yılında kurulmuş olan Doğu Akdeniz Üniversitesi, lisans ve lisansüstü eğitimde evrensel trendleri takip ederek hızlı bir şekilde büyüyen Kuzey Kıbrıs'taki en eski devlet üniversitesidir.

DAÜ, yüksek öğrenim verdiği lisans, lisansüstü ve dokdtora programlarını Avrupa standartlarında sunmaktadır. Üniversitemiz şu an 11 fakülte ve 5 yüksekokul bünyesinde 95 lisans, 77 yüksek lisans ve dokdora programı barındırmaktadır. Bunlara ek olarak, dil eğitimi CEFR'in öngördüğü tüm seviyelerde  Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu tarafından verilmektedir. Doğu Akdeniz Üniversitesi programları, ABET, AACSB, UK NARIC, TEDQUAL, ASIAN, EDEXCEL, FIBAA, AQAS, MİAK, HEB, HEPA, ACB gibi prestijli bağımsız kuruluşlardan akreditasyonlar bulundurmaktadır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi 106 farklı ülkeden gelen 20,000'den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Üniversitenin akademik personeli, uluslararası tecrübe ve yüksek eğitim düzeyine sahip dünyanın 35 farklı ülkesinden gelen 1,100 akademisyenden oluşmaktadır. DAÜ, 2016 URAP değerlendirmesinde dünyanın en iyi 2,000 üniversitesi arasına girmiştir.

Dünya'nın en yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayımcısı olan Times Higher Education tarafından 30 Kasım 2016 tarihinde, "BRICS & Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler" sıralaması açıklandı. Gelişmekte olan 50 ülkeden 300 yüksek eğitim kurumunun yer aldığı listede Doğu Akdeniz Üniversitesi, 173. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Değerlendirmede birinci sırada Pekin Üniversitesi yer alırken, Türk üniversiteleri arasında ise Koç Üniversitesi ilk sırada gösterildi. DAÜ listede "Kuzey Kıbrıs" başlığı altında tek üniversite olarak yer alırken, Türkiye'de bulunan üniversitelerle karşılaştırıldığında en iyi 10 üniversite arasında yer alıyor.

"BRICS & Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler" sıralamasında, BRICS ülkelerini oluşturan Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'daki üniversiteler ve Financial Times tarafından belirlenen dünyanın hızlı gelişmekte olan ekonomilerinde bulunan üniversiteler yer aldı. Bu yıl Hırvatistan ve Kuzey Kıbrıs ilk kez Zagreb ve Doğu Akdeniz Üniversitelerinin listelenmesi ile sıralamada yer aldı. Doğu Akdeniz Üniversitesi yaklaşık iki ay önce yayınlanan 2016 yılı Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda Türk üniversiteleri arasında yer aldı.

Değerlendirmede genel Times Higher Education Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda kullanılan öğretim, araştırma, atıflar, sanayi geliri ve uluslararasılaşma gibi temel alanlarda 13 performans göstergesi kullanılarak, hazırlanan listede gelişmekte olan ülkeler için önemli olan sanayi ilişkileri ve uluslararasılaşma gibi konuların ağırlığı artırıldı.

Her yıl, DAÜ Uluslararsı Yaz Okulu, katılımcıların dil becerilerini geliştirmek için çeşitli dersler ve ekstra öğleden sonra kulüpleri düzenlemektedir. Ayrıca, çok fazla sayıda kültürel, artistik, spor aktiviteleri ile geziler gece ve gündüz boyunca sunulmaktadır. Dersler üniversitenin geniş ve hayran edici güzellikteki kampüsünde verilmektedir. Ana kampüs üniversitenin eylenceli özel tesisi  DAÜ Beach Club'a araba ile 5 dakikalık bir mesafede olup, tesisimiz eşsiz Akdeniz manzarasına sahiptir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi uluslararası platformlarda tanınmış ve dünyada değerli bir konuma sahip Kuzey Kıbrıs'ın bilim, kültür ve eğitim merkezidir.

DAÜ Web Siteleri