DAÜ, 9. Uluslararası Yaz Okulu 17 Farklı Ülkeden 500 Öğrenciyi Ağırlıyor

Yayınlanma Tarihi: 10 Temmuz 2018, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası İşler ve Tanıtım’dan Sorumlu Rektör Yardımcılığı tarafından organize edilen ve Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda bu yıl dokuzuncusu düzenlenen DAÜ Uluslararası Yaz Okulu, 17 farklı ülkeden 500’ün üzerinde öğrencinin katılımıyla devam ediyor. Rusya, Ukrayna, Türkiye, Almanya, Kazakistan, Türkmenistan, Mısır, İran, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Moldova, Fas, Belarus, İngiltere, Kırgızistan, Özbekistan ve Filistin’den İngilizce eğitimi görmek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) gelen farklı yaş gruplarından 500’ün üzerinde öğrenci, DAÜ Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu öğretim görevlileri tarafından sunulan dersler ve düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerle eğlenceli bir yaz okulu tecrübesi yaşıyor.

Katılımcılar, aldıkları İngilizce dil eğitiminin yanı sıra; kültür, sanat ve spor aktivitelerine de katılarak üniversite yaşamını ve Kıbrıs kültürünü daha yakından deneyimleme fırsatı yakalıyor. DAÜ Deniz Tesisleri’nde masmavi denizin ve güneşin keyfini çıkaran 9. DAÜ Uluslararası Yaz Okulu öğrencileri, her hafta Akdeniz’in incisi adamızın çeşitli bölgelerine kültür gezileri düzenliyor ve burada Kıbrıs’ı tanıtıcı etkinliklerde yer alarak adamız kültürünün uluslararası toplumlarla kaynaşmasına olanak sağlıyor.

Görkemli Gala Gecesi

9. DAÜ Uluslararası Yaz Okulu etkinlikleri kapsamında, 5 Temmuz 2018 Perşembe günü, DAÜ Deniz Tesisleri’nde “The Gala Night 2018” (2018 Gala Gecesi) düzenlendi. Büyüleyici sanatsal gösterileri ile öğrenciler hem yeteneklerini, hem de hazırladıkları dans koreografilerini sergiledi. Gala gecesi davetlileri arasında Uluslararası Yaz Okulu öğrencileri, birçok üniversite personeli ve DAÜ Uluslararası Yaz Okulu sponsorları yer aldı. Gösteri ve programların DAÜ Uluslararası Ofis tarafından da desteklenmesiyle birlikte renkli ve bir o kadar da eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildi. DAÜ 9. Uluslararası Yaz Okulu 31 Ağustos 2018 tarihine kadar devam edecek.